Güncelleme
2022
Program Tipi
Yıllık Besleme Programı
Bitki Deseni
Antep Fıstığı
Hazırlayan
AgroTroia
Bu program hazırlanırken toprak ve/veya yaprak analizi baz alınmadan,bitkinin sezon boyunca optimum ihtiyaç duyacağı makro ve mikro bitki besin elementlerinden oluşturulan karma yapraktan besleme programıdır. Program kapsamında önerilen tüm ürünler karışabilir olup, sırasına göre karıştırılmalıdır. Uygulama yapmadan önce kova testi yapılması önerilmektedir. Programlar tavsiye niteliğinde olup toprak veya yaprak analizlerine göre üzerinde değişiklik yapılabilir. Uygulamalardan doğacak sorumluluklar kullanıcıya aittir. Uygulamalar esnasında kullanılacak insektisit, akarisit ve fungisitler bakanlık tarafından tavsiye edilen ruhsatlı ürünler olmalıdır. Agrotroia üretimi dışında kullanılan ürünlerin sorumlulukları kullanıcıya aittir.
Yapraklar %100 Dökülünce
Uygulamanın Amacı :Yapraksız dönemde yapılacak uygulama ile bitki olumsuz hava koşullarından etkilenmeden dinlenmeye geçecektir
Ocak Sonu – Şubat Başı
Uygulamanın Amacı: Uygulama ile bitki fungal etmenli hastalıklara karşı güçlendirilirken,Phosforico ile birlikte bitkinin meyve gözleri desteklenecektir.
Not : Göz Kurdu Tespit ve Mücadelesi
% 5 Çiçekler Açtığında
Uygulamanın Amacı : %5 çiçekleri açan bitkide florista ile sağlıklı çiçek oluşumu desteklenecektir. Dönemsel olarak oluşacak stresin önüne geçilecek ve bitki sağlıklı tutum için hazırlanmış olacaktır.
Nisan Ayı İlk Haftası
Uygulamanın Amacı: Bu dönemde yapılacak iz element takviyesi ile bitkide olası eksikliklerin önüne geçilecektir.
Not: Göz Kurdu Tespit ve Mücadelesi
Mayıs Ayı İlk Haftası
Uygulamanın Amacı: Mevsim itibariyle oluşabilecek mantari enfeksiyonları engellemek ve bitkiyi azot,fosfor potasyum yönünden desteklemektir.
Not:Kırmızı Örümcek Tespit ve Mücadelesi
Haziran Ayı İlk Haftası
Uygulamanın Amacı: Kalsiyum uygulaması ile meyve dökümlerinin önüne geçmek ve meyveyi mikro makro besin elementleri ile desteklemektir.
Not: Kırmızı Örümcek ve Psillidi Tespit ve Mücadelesi
Temmuz Ayının 2. Haftası
Uygulamanın Amacı: Meyveye potasyum sağlayarak iç dolumu desteklenir bu dönemde verilecek azot bitkinin sürgün mekanizmasını destekleyecektir.
Not: Kırmızı örümcek ve Psillidi Tespit ve Mücadelesi
Hasat Sonrası
Not:Capnodis spp. Tespit ve Mücadelesi