Agrotroia

Hierro

 
 Garanti Edilen İçerik %: 
Suda Çözünür Demir: %8 
 pH: 4-6
Ambalaj: 1L 5L 20L

OLİVE’in bitki gelişindeki etkileri;
  • Biyolojik azot bağlanması için gerekli elementlerden biridir.
  • Yeterli miktarda yarayışlı demir bitkilerde protein sentezi için gereklidir.
  • Klorofil üretiminde oksijenin taşınmasından sorumludur.
  • Solunumdan sorumlu enzim sisteminin önemli bir parçasıdır.
  • Yaprak kalınlığını arttırır. Besin alımını teşvik eder ve verimi artırmaya yardımcı olur.
  • Demir yaprak rengini koyulaştırır, güneş enerjisinden daha çok faydalanmasını sağlar.
 
 KISACA HİERRO

Demir bitkilerde fotosentezin önemli gereksinimlerinden biri olup, başarılı bir gelişme için muhakkak gerekli iz elementlerden bir tanesidir.

 HİERRO NEDEN ÖNEMLİ?

Kurak bölgelerde oluşan kireçli topraklarda, eksikliğine en çok rastlanan mikro besin maddesidir. Eksikliği durumunda genç yapraklar yeşil rengini kaybedip sararır. Her demir gübreleme programı ve demir formu, bitki tarafından başarılı şekilde alınamayabilir. Kullanılan demirin sıvı ya da katı formda olması ve şelatlama şekli en önemli kriterdir. Hierro tamamı organik şelatlı demir çözeltisidir.  

Kullanım Oranları

BİTKİ ADIUYGULAMA DÖNEMİTOPRAKTAN (Damlama sulama ile)YAPRAKTAN UYGULAMA

SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER

(Domates, Biber, Hıyar,  Patlıcan, Fasulye, çilek vb)

Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra

başlayarak meyve olgunlaşana kadar 3-4

uygulama yapılır

  1-2 lt / Da  100 Litre Suya 200–250 ml

YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER

(Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb)

Vejatasyon süresice 3-4 uygulama  1-2 lt / Da100 Litre Suya 200–250 ml

YUMRULU BİTKİLER

(Şekerpancarı, Patates, v.b) Soğan, Sarımsak

Çapadan sonra bir uygulama 15-20 gün sonra ikinci uygulama1-2 lt / Da100 Litre Suya 200–250 ml

Kavun, Karpuz, Kabak,Kol atımında, meyve tutumunda 3-4 uygulama1-2 lt / Da100 Litre Suya 200–250 ml

TÜM MEYVE AĞAÇLARI

(Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık vb)

Vejatasyon süresice 3-4 uygulama2-2,5 lt / Da100 Litre Suya 250–300 ml

AvakadoVejatasyon süresice 3-4 uygulama2-2,5 lt / Da100 Litre Suya 250–300 ml

MuzFide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama1-2 lt / Da100 Litre Suya 250–300 ml

ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb)Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama1-2 lt / Da150-200 ml/dekar

TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb)Gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama1-2 lt / Da150-200 ml/dekar

TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb)Kardeşlenme ve sapa kalkma döneminde iki uygulama1-2 lt / Da150-200 ml/dekar

 

 

  •  
loader

Tüm ürünlerimiz teknik analizleri, saha uygulamaları yapılarak piyasaya sunulmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescilli yaprak gübreleri, toprak altı gübreleri ve tek besin elementli gübrelerin üretimini yapmaktayız.

Teknik Destek İçin Tıklayınız.