Agrotroia

CALCİO

 Garanti Edilen İçerik %: 
 Toplam Azot(Nitrat): %8
Suda Çözünür Kalsiyum oksit(Cao): %14  
 pH: 4,5
Ambalaj: 1L 5L 20L

CALCİO’nun bitki gelişindeki etkileri;
  • % 14 Kalsiyum  nitrat  % 8 Azot  içerir.
  • Fosforlu ürünlerde dahil karışabilir bir üründür.
  • Propiyonat ve asetat şelatlıdır.
  • Yapraktan ve  kökten hızlı alınır.
  • Calcio temel görevi hücre duvarlarını, bitki dokularını güçlendirmektir.
  • Eksikliğinde bitkinin hücre duvarı ve dokuları parçalanır.
  • Calcio genç dokuların sağlıklı gelişimini, güzel, renkli ve kaliteli meyvelerin oluşmasında rol alır
  • Eksikliğinde , çiçek ucu çürüklükleri, meyve çürüklükleri,  meyvede çatlama , bitkide  gelişim durması gibi etkiler gösterir.
  • Bitkinin her evresinde, bitki kalsiyuma ihtiyaç duyar.
  • Eksiklikleri meyvede  ciddi kayıplara dolayısıyla  ciddi ekonomik kayıplara  sebep olur 
 
 KISACA CALCİO

Calcio temel görevi, hücre duvarlarını dolayısıyla bitkiyi güçlendirmektir. Eksikliğinde bitkinin hücre duvarları ve dokuları parçalanır. Hücre yapısında yer alan kalsiyum, bitki dokusunu ve meyveleri mantar ve bakteri  enfeksiyonlarına karşı korur.

 CALCİO NEDEN ÖNEMLİ?

Kalsiyum genç dokuların (kök, sap ve yaprak) sağlıklı gelişimini, güzel ,renkli kaliteli ve sağlam meyveler elde etmek için gereklidir. Bitki gelime döneminde kalsiyum ihtiyacı en üst seviyelere ulaşır. Bitki ve meyvelerde kalsiyum noksanlığında kaynaklanan sorunlar ciddi ekonomik kayıplara sebep olmaktadırlar. Kalsiyum meyve, yumru ve tohumların sağlamlığını arttırır, raf ömrünü uzatır , geç hasat kayıplarını azaltır. Asetat şelatı sayesinde karışabilir bir üründür.

    
  • BİTKİ ADI

    UYGULAMA DÖNEMİ

    TOPRAKTAN (Damlama sulama ile)

    YAPRAKTAN UYGULAMA


    SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER

    (Domates, Biber, Hıyar,  Patlıcan, Fasulye, çilek vb)

    Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra

    başlayarak meyve olgunlaşana kadar 3-4

    uygulama yapılır

     

    1-2 lt / Da

    100 Litre Suya 200–250 ml


    YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER

    (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb)

    Vejatasyon süresice 3-4 uygulama

     

    1-2 lt / Da

    100 Litre Suya 200–250 ml


    YUMRULU BİTKİLER

    (Şekerpancarı, Patates, v.b) Soğan, Sarımsak

    Çapadan sonra bir uygulama

    15-20 gün sonra ikinci uygulama

    1-2 lt / Da

    100 Litre Suya 200–250 ml


    Kavun, Karpuz, Kabak,

    Kol atımında, meyve tutumunda

    3-4 uygulama

    1-2 lt / Da

    100 Litre Suya 200–250 ml


    TÜM MEYVE AĞAÇLARI

    (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva,

    Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık vb)

    Vejatasyon süresice 3-4 uygulama

    2-2,5 lt / Da

    100 Litre Suya 250–300 ml


    Avakado

    Vejatasyon süresice 3-4 uygulama

    2-2,5 lt / Da

    100 Litre Suya 250–300 ml


    Muz

    Fide dikiminden bir ay sonra

    başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama

    1-2 lt / Da

    100 Litre Suya 250–300 ml


    ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb)

    Bitki boyunun 15-20 cm olduğu

    dönemden itibaren 2-3 uygulama

    1-2 lt / Da

    150-200 ml/dekar


    TÜM BAKLAGİLLER

    (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb)

    Gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama

    1-2 lt / Da

    150-200 ml/dekar


    TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb)

    Kardeşlenme ve sapa kalkma

    döneminde iki uygulama

    1-2 lt / Da

    150-200 ml/dekar

loader

Tüm ürünlerimiz teknik analizleri, saha uygulamaları yapılarak piyasaya sunulmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescilli yaprak gübreleri, toprak altı gübreleri ve tek besin elementli gübrelerin üretimini yapmaktayız.

Teknik Destek İçin Tıklayınız.