Hierro (% 8 Demir Sülfat )

Hierro (% 8 Demir Sülfat )
 
Garanti Edilen İçerik (w/w) % 8 (Fe)

Suda Çözünür Demir  : % 8

 Kısacası Hierrro 

Demir bitkilerde fotosentezin önemli gereksinimlerinden biri olup, başarılı bir gelişme için muhakkak gerekli iz elementlerden bir tanesidir. Kurak bölgelerde oluşan kireçli topraklarda, eksikliğine en çok rastlanan mikro besin maddesidir. Eksikliği durumunda genç yapraklar yeşil rengini kaybedip sararır. Her demir gübreleme programı ve demir formu, bitki tarafından başarılı şekilde alınamayabilir. Kullanılan demirin sıvı ya da katı formda olması ve şelatlama şekli en önemli kriterdir. Hierro tamamı organik şelatlı demir çözeltisidir.  

4 – 6 pH değerine sahip olan ürün  1,34 kg  / lt hacmindedir. 1 lt ,5 lt ve 20 ltlik ambalajlarda satışa sunulmuştur.

 
Hierro’nun bitki gelişindeki etkileri;
  • Biyolojik azot bağlanması için gerekli elementlerden biridir.
  • Yeterli miktarda yarayışlı demir bitkilerde protein sentezi için gereklidir.
  • Klorofil üretiminde oksijenin taşınmasından sorumludur.
  • Solunumdan sorumlu enzim sisteminin önemli bir parçasıdır.
  • Yaprak kalınlığını arttırır. Besin alımını teşvik eder ve verimi artırmaya yardımcı olur.
  • Demir yaprak rengini koyulaştırır, güneş enerjisinden daha çok faydalanmasını sağlar.
 
Bitkiler ‘de Kalsiyum Eksiliği belirtileri ?

Demir, klorofil gelişimi ve fonksiyonu, enerji transferi, azot fiksasyonu, bitki solunumu ve bitki metabolizması gibi birçok bitki fonksiyonunda önemli rol oynar.

Demir eksikliği, bitkisel üretim döngüsü sırasında eksikliğin zamanına bağlı olarak önemli bir ekonomik etkiye sahip olabilir.

Demir eksikliğinin alkalin topraklarda görülme olasılığı daha yüksektir (pH> 7.5, özellikle kalsiyum karbonatın bol olduğu yerlerde).

Toprakta demir, şelatlı halde bitki emilimi için kullanılabilir. Şelatlar demiri tutan ancak büyüyen ortam pH’ı yüksek olsa bile demiri bitkiye serbest bırakan organik moleküllerdir.

Topraktaki yüksek azot, çinko, manganez ve molibden seviyeleri de demir eksikliğine neden olabilir.

Demir bitkilerde hareketsizdir ve bu nedenle ilk olarak en genç yapraklarda eksiklik belirtileri ortaya çıkar. Demir eksikliğinin en belirgin belirtisi, en genç yaprakların damarları arasında kloroz veya sararmalardır.

Amonyum veya Kükürt içeren gübrelerin neden olduğu toprakta artan asitlik, kullanılamayan ferrik demirin (Fe3 +) azaltılmasını teşvik ederek ferroz demirin (Fe2 +) kullanılabilirliğini artırabilir. Topraksız kültürde, yetiştirme ortamı pH’ı asidik gübreleme çözeltisi kullanılarak izlenebilir.

Sezon boyunca, demir eksikliğine yönelik giderici önlemler, şelatlama veya yaprağa püskürtme yoluyla şelatlı demirin uygulanması olabilir. Yaprak uygulamaları hızlı fakat yeterli olmayan bir yanıt verirken, toprak uygulamaları geç etki gösterir, ancak daha uzun sürer

 

Kullanım Oranları

BİTKİ ADIUYGULAMA DÖNEMİTOPRAKTAN (Damlama sulama ile)YAPRAKTAN UYGULAMA

SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER

(Domates, Biber, Hıyar,  Patlıcan, Fasulye, çilek vb)

Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra

başlayarak meyve olgunlaşana kadar 3-4

uygulama yapılır

  1-2 lt / Da  100 Litre Suya 200–250 ml

YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER

(Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb)

Vejatasyon süresice 3-4 uygulama  1-2 lt / Da100 Litre Suya 200–250 ml

YUMRULU BİTKİLER

(Şekerpancarı, Patates, v.b) Soğan, Sarımsak

Çapadan sonra bir uygulama 15-20 gün sonra ikinci uygulama1-2 lt / Da100 Litre Suya 200–250 ml

Kavun, Karpuz, Kabak,Kol atımında, meyve tutumunda 3-4 uygulama1-2 lt / Da100 Litre Suya 200–250 ml

TÜM MEYVE AĞAÇLARI

(Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık vb)

Vejatasyon süresice 3-4 uygulama2-2,5 lt / Da100 Litre Suya 250–300 ml

AvakadoVejatasyon süresice 3-4 uygulama2-2,5 lt / Da100 Litre Suya 250–300 ml

MuzFide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama1-2 lt / Da100 Litre Suya 250–300 ml

ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb)Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama1-2 lt / Da150-200 ml/dekar

TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb)Gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama1-2 lt / Da150-200 ml/dekar

TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb)Kardeşlenme ve sapa kalkma döneminde iki uygulama1-2 lt / Da150-200 ml/dekar

 
Tescil Belgesi
Hierro Tescil belgesi (37155) 

Ürün Bilgi Formu

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.