Toplam Azot ( üre) : % 5
Suda Çözünür Fosforpentaoksit(P2O5) : % 20
Suda Çözünür Çinko (Zn) : % 3
Suda Çözünür Mangan (Mn) : % 2
Azot, Fosfor, çinko ve mangan esaslı çiçeklendirme ve kök gelişimi teşvik edici bir üründür. Çinkonun ve oksit formunda olması alına bilirliğini ve bitki bünyesindeki işleyişini hızlandırır. Mangan ise sülfat formunda olup inorganik bir bileşiktir , Çiçeklenme dönemi öncesi uygulandığında çiçeklerin daha sağlıklı ve eşit zamanda açılmasını sağladığı tespit edilmiştir. Karışabilir bir ürün olup tüm gübre ve ilaçlarla sorunsuz karışmaktadır, karışım yapmadan önce kova testi yapılması tavsiye edilir.
1,5 pH değerine sahip olan ürün 1,33 kg / lt hacmindedir. 1 lt ,5 lt ve 20 ltlik ambalajlarda satışa sunulmuştur.
- Sebzelerde ve meyvelerde gelişme döneminde ihtiyacı olan fosfor,çinko ve manganı bitkiye sağlar
- Düşük pH yapısı ile alınımı kolaydır.
- Damlamadan ve yapraktan uygulanabilir.
- Zirai ilaçlar ve Yaprak gübreleri ile karışabilir.
- Meyve gözlerinin eşit zamanda patlamasını ve çiçeklerin dengeli açmasını sağlar
- Uyku dönemi bitiminde uygulandığında saçak kök ve gövde gelişimini etkiler
- Tüm bitkilerde kullanılabilir
Fosfor noksanlığında gelişme yavaşlar, yapraklar küçülür. Dalların boğum araları kısalır, kökler zayıflar.
Çiçeklenme azalır, çiçek açması gecikir. Dolayısıyla meyve bağlama olayı da olumsuz etkilenir. Meyve çekirdeği
küçülür, meyveler geç olgunlaşır. Karbonhidrat miktarı azalacağından, gelişme zayıflar. Sonuçta ürün miktarı
azalır. Filizlerin pişkin ve sağlam olması engellenir. Soğuklara ve kuraklığa olan duyarlılık artar. Meyvelerde kalite
azalır, yağ oranı da normalin altına düşer. Bu noksanlığa, topraktaki organik madde yetersizliği, soğuk ve nemli koşullar, asit yapılı topraklar neden olabilir.
Çözüm için, toprak ve yaprak analizleri yaptırılarak, analiz sonuçlarına göre, topraktan ve yapraktan Florista uygulaması eksikliğin giderilmesinde yardımcı olacaktır.
Çinko noksanlığında, yapraklarda damar arasında sararma, rozetleşme, küçülme ve şekil bozuklukları görülür.
Bu noksanlığa, topraktaki çinko yetersizliği, aşırı fosfor neden olabilir. pH’sı yüksek ve kolay yıkanan hafif
topraklarda sık rastlanır. Çözüm için, toprak ve yaprak analizleri yaptırılmalı, analiz sonuçlarına göre topraktan
veya yapraktan, Florista uygulaması eksikliğin giderilmesinde yardımcı olacaktır.
Yaprak yüzeyinin genişlemesini teşvik eder, fotosentezi ve döl tutmayı artırır. Mangan noksanlığında genç yapraklarda damarlar arası sararma gözlemlenir, bazı bitkilerin yapraklarında sarı noktalar ve lekeler oluşur. Fotosentez alanı giderek daralır ve noksanlık ilerledikçe bitkide kuru madde birikimi yavaşlar. Bunun sonucunda verim ve kalite önemli ölçüde geriler. Fasulye, soğan, bezelye, salatalık, domates gibi sebzeler; şeker pancarı, patates, pamuk gibi tarla bitkileri
ve elma, kiraz, narenciye gibi meyve ağaçları mangan eksikliğine en duyarlı türlerdir. Mangan noksanlığına ait simptomlar magnezyum noksanlığına benzer. Florista uygulaması eksikliğin giderilmesinde yardımcı olacaktır.
BİTKİ ADI | UYGULAMA DÖNEMİ | TOPRAKTAN (Damlama sulama ile) | YAPRAKTAN UYGULAMA |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, çilek vb) | Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra başlayarak meyve olgunlaşana kadar 3-4 uygulama yapılır |
1-2 lt / Da |
100 Litre Suya 200–250 ml |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb) | Vejatasyon süresice 3-4 uygulama |
1-2 lt / Da | 100 Litre Suya 200–250 ml |
YUMRULU BİTKİLER (Şekerpancarı, Patates, v.b) Soğan, Sarımsak | Çapadan sonra bir uygulama 15-20 gün sonra ikinci uygulama | 1-2 lt / Da | 100 Litre Suya 200–250 ml |
Kavun, Karpuz, Kabak, | Kol atımında, meyve tutumunda 3-4 uygulama | 1-2 lt / Da | 100 Litre Suya 200–250 ml |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık vb) | Vejatasyon süresice 3-4 uygulama | 2-2,5 lt / Da | 100 Litre Suya 250–300 ml |
Avakado | Vejatasyon süresice 3-4 uygulama | 2-2,5 lt / Da | 100 Litre Suya 250–300 ml |
Muz | Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama | 1-2 lt / Da | 100 Litre Suya 250–300 ml |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb) | Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama | 1-2 lt / Da | 150-200 ml/dekar |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb) | Gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama | 1-2 lt / Da | 150-200 ml/dekar |
TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb) | Kardeşlenme ve sapa kalkma döneminde iki uygulama | 1-2 lt / Da | 150-200 ml/dekar |