Florista (5-20-0+3Zn+2Mn)

Florista (5-20-0+3Zn+2Mn)
 
Garanti Edilen İçerik (w/w) %
 

Toplam Azot ( üre)                                      : % 5 

Suda Çözünür Fosforpentaoksit(P2O5) : % 20

Suda Çözünür Çinko (Zn)                          : % 3

Suda Çözünür Mangan (Mn)                     : % 2

 

 
Kısaca Florista

            Azot, Fosfor, çinko ve mangan   esaslı çiçeklendirme ve kök gelişimi  teşvik edici bir  üründür. Çinkonun ve oksit  formunda  olması alına bilirliğini ve  bitki bünyesindeki işleyişini hızlandırır. Mangan ise sülfat formunda olup inorganik bir bileşiktir , Çiçeklenme dönemi öncesi uygulandığında  çiçeklerin daha sağlıklı ve eşit zamanda açılmasını sağladığı tespit edilmiştir. Karışabilir bir ürün olup tüm gübre ve ilaçlarla sorunsuz karışmaktadır, karışım yapmadan önce kova testi yapılması tavsiye edilir.

1,5 pH değerine sahip olan ürün  1,33 kg  / lt hacmindedir. 1 lt ,5 lt ve 20 ltlik ambalajlarda satışa sunulmuştur.

 
Florista’nın bitki gelişindeki etkileri;

  • Sebzelerde ve meyvelerde  gelişme döneminde  ihtiyacı olan fosfor,çinko ve manganı bitkiye sağlar
  • Düşük pH yapısı ile alınımı kolaydır.
  • Damlamadan ve  yapraktan uygulanabilir.
  • Zirai ilaçlar ve Yaprak gübreleri ile karışabilir.
  • Meyve gözlerinin eşit zamanda  patlamasını ve çiçeklerin dengeli açmasını sağlar
  • Uyku dönemi bitiminde uygulandığında saçak kök ve gövde gelişimini etkiler
  • Tüm bitkilerde kullanılabilir
 
Bitkiler ‘de Fosfor Eksiliği belirtileri ?

Fosfor noksanlığında gelişme yavaşlar, yapraklar küçülür. Dalların boğum araları kısalır, kökler zayıflar.
Çiçeklenme azalır, çiçek açması gecikir. Dolayısıyla meyve bağlama olayı da olumsuz etkilenir. Meyve çekirdeği
küçülür, meyveler geç olgunlaşır. Karbonhidrat miktarı azalacağından, gelişme zayıflar. Sonuçta ürün miktarı
azalır. Filizlerin pişkin ve sağlam olması engellenir. Soğuklara ve kuraklığa olan duyarlılık artar. Meyvelerde kalite
azalır, yağ oranı da normalin altına düşer. Bu noksanlığa, topraktaki organik madde yetersizliği, soğuk ve nemli koşullar, asit yapılı topraklar neden olabilir.
Çözüm için, toprak ve yaprak analizleri yaptırılarak, analiz sonuçlarına göre, topraktan ve yapraktan Florista uygulaması  eksikliğin giderilmesinde yardımcı olacaktır.

 
Bitkiler ‘de Çinko eksikliği belirtileri ?
 

Çinko noksanlığında, yapraklarda damar arasında sararma, rozetleşme, küçülme ve şekil bozuklukları görülür.
Bu noksanlığa, topraktaki çinko yetersizliği, aşırı fosfor neden olabilir. pH’sı yüksek ve kolay yıkanan hafif
topraklarda sık rastlanır. Çözüm için, toprak ve yaprak analizleri yaptırılmalı, analiz sonuçlarına göre topraktan
veya yapraktan, Florista uygulaması  eksikliğin giderilmesinde yardımcı olacaktır.

 
Bitkiler ‘de Mangan eksikliği belirtileri ?
 

Yaprak yüzeyinin genişlemesini teşvik eder, fotosentezi ve döl tutmayı artırır. Mangan noksanlığında genç yapraklarda damarlar arası sararma gözlemlenir, bazı bitkilerin yapraklarında sarı noktalar ve lekeler oluşur. Fotosentez alanı giderek daralır ve noksanlık ilerledikçe bitkide kuru madde birikimi yavaşlar. Bunun sonucunda verim ve kalite önemli ölçüde geriler. Fasulye, soğan, bezelye, salatalık, domates gibi sebzeler; şeker pancarı, patates, pamuk gibi tarla bitkileri
ve elma, kiraz, narenciye gibi meyve ağaçları mangan eksikliğine en duyarlı türlerdir. Mangan noksanlığına ait simptomlar magnezyum noksanlığına benzer. Florista uygulaması  eksikliğin giderilmesinde yardımcı olacaktır.

 

 
Kullanım Oranları
 

BİTKİ ADI

UYGULAMA DÖNEMİ

TOPRAKTAN (Damlama sulama ile)

YAPRAKTAN UYGULAMA

 

SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER

(Domates, Biber, Hıyar,  Patlıcan, Fasulye, çilek vb)

Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra

başlayarak meyve olgunlaşana kadar 3-4

uygulama yapılır

 

1-2 lt / Da

 

100 Litre Suya 200–250 ml


YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER

(Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb)

Vejatasyon süresice 3-4 uygulama

 

1-2 lt / Da

100 Litre Suya 200–250 ml


YUMRULU BİTKİLER

(Şekerpancarı, Patates, v.b) Soğan, Sarımsak

Çapadan sonra bir uygulama

15-20 gün sonra ikinci uygulama

1-2 lt / Da

100 Litre Suya 200–250 ml


Kavun, Karpuz, Kabak,

Kol atımında, meyve tutumunda

3-4 uygulama

1-2 lt / Da

100 Litre Suya 200–250 ml


TÜM MEYVE AĞAÇLARI

(Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva,

Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık vb)

Vejatasyon süresice 3-4 uygulama

2-2,5 lt / Da

100 Litre Suya 250–300 ml


Avakado

Vejatasyon süresice 3-4 uygulama

2-2,5 lt / Da

100 Litre Suya 250–300 ml


Muz

Fide dikiminden bir ay sonra

başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama

1-2 lt / Da

100 Litre Suya 250–300 ml


ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb)

Bitki boyunun 15-20 cm olduğu

dönemden itibaren 2-3 uygulama

1-2 lt / Da

150-200 ml/dekar


TÜM BAKLAGİLLER

(Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb)

Gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama

1-2 lt / Da

150-200 ml/dekar


TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb)

Kardeşlenme ve sapa kalkma

döneminde iki uygulama

1-2 lt / Da

150-200 ml/dekar


 
 
Tescil Belgesi

Florista Tescil belgesi (37155) 

Ürün Bilgi Formu

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.