Bzinc (%11B%8 Zn,%2 Mn)

Yenilenen ürün !!
Bzinc (%11B%8 Zn,%2 Mn)
 
Garanti Edilen İçerik (w/w) %

Suda Çözünür Bor (B)                                : % 11

Suda Çözünür Çinko (Zn)                          : % 8

Suda Çözünür Mangan (Mn)                     : % 2

 

 
Kısaca Bzinc

            Yenilenen içeriği ile artık daha güçlü Bor, çinko ve mangan ile  zenginleştirilmiş  toz formda olup tamamı suda  %100 çözünür hale getirilmiştir, Bor bitkiler için hayati önem taşımaktadır fazlası ve eksikliği bitkilerde ciddi verim kayıplarına ve hatta bitki ölümlerine kadar  gidebilmektedir, Bzinc  içerisinde ki ayarlanmış bor  bitkileriniz için  optimum  olanı sağlamaktadır, Çinko ve mangan ile güçlendirilen bzinc , Meyve gözlerinin oluşmasın da , meyve saplarının kalınlaşmasında, sağlıklı çiçeklenmede ve  erkencilikte önem taşımaktadır.

Meyvelerde  hasat sonrası ve ilk bahar  uygulamaları , 

sebzelerde fideler toprağa tutunduktan sonra ve ilk hasattan sonra yapılacak uygulamalar

Endüstri bitkilerinde  çıkıştan  15-25 gün sonra yapılacak uygulamalarda  verime doğrudan etki sağlar 

1 kg ,5 kg ve 10 kg lik ambalajlarda satışa sunulmuştur.

 
Bzinc’nın bitki gelişindeki etkileri;
  • Bor ve Çinko içeren  yaprak gübresidir.
  • E2S Teknoloji sayesinde Bor ve Çinko bitkinin alabileceği formdadır.
  • Zirai ilaçlar ve yaprak gübreleriyle sorunsuz karıştırılabilir.

Bzinc bazı özellikleri

  • Sebze ve Meyvede verim artışı sağlar
  • Sıcak ve soğuk stresine karşı dayanıklılık ve direnç sağlar.
  • Çiçeklenme ve  polen  gelişiminde büyük fayda sağlar.
  • Hücre bölünmesini sağlar, bitki gelişimini tetikler
  • Bitkilerin hücre duvarlarının yapılanmasını sağlar.
  • Çiçeklerin açma süresini uzatır, Meyve tutumunu sağlar.
  • Bitki hücreleri arasında şeker alışverişini sağlar
  • İçi boş, çürük meyve ve sebze oluşumunu ortadan kaldırır.
  • Rozetleşme oluşmamasını sağlar

 
Bitkiler ‘de Bor Eksiliği belirtileri ?

Yaşlı yapraklarda görülürler. Tütünde tepe hastalığı, şeker pancarında öz çürüklüğü, elmalarda mantarlarmış çekirdek evi, karnıbaharda kahverengi çürüklük, kerevizde çatlak gövde, turpta kahverengi öz, patatesin içinde kahverengi lekeler ve yoncada uç yaprakların sararması gibi bozukluklardır. Bor noksanlığına en duyarlı bitkiler şeker pancarı, hayvan pancarı, kereviz ve ıspanaktır. Karnabahar şalgam lahana brüksel lahanası havuç pırasa marul turp bitkileri de bor noksanlığına duyarlı bitkiler olarak bilinirler. Bor noksanlığı öncelikle bitkilerin büyüme noktalarına zarar verdiği için bitkilerde büyüme yavaşlar. Yapraklar ve dallar kolay kırılan gevrek yapı halini alırlar. Noksanlığın çok şiddetli olması durumunda büyüme noktaları ölür ve büyüme tamamen durur. Çiçek ve meyve oluşumu engellenir. Yapraklar kıvrılır kalınlaşır koyu mavi bir renk halini alır.

 
Bitkiler ‘de Çinko eksikliği belirtileri ?
 

Çinko noksanlığında, yapraklarda damar arasında sararma, rozetleşme, küçülme ve şekil bozuklukları görülür.
Bu noksanlığa, topraktaki çinko yetersizliği, aşırı fosfor neden olabilir. pH’sı yüksek ve kolay yıkanan hafif
topraklarda sık rastlanır. Çözüm için, toprak ve yaprak analizleri yaptırılmalı, analiz sonuçlarına göre topraktan
veya yapraktan, Florista uygulaması  eksikliğin giderilmesinde yardımcı olacaktır.

 
Bitkiler ‘de Mangan eksikliği belirtileri ?
 

Yaprak yüzeyinin genişlemesini teşvik eder, fotosentezi ve döl tutmayı artırır. Mangan noksanlığında genç yapraklarda damarlar arası sararma gözlemlenir, bazı bitkilerin yapraklarında sarı noktalar ve lekeler oluşur. Fotosentez alanı giderek daralır ve noksanlık ilerledikçe bitkide kuru madde birikimi yavaşlar. Bunun sonucunda verim ve kalite önemli ölçüde geriler. Fasulye, soğan, bezelye, salatalık, domates gibi sebzeler; şeker pancarı, patates, pamuk gibi tarla bitkileri
ve elma, kiraz, narenciye gibi meyve ağaçları mangan eksikliğine en duyarlı türlerdir. Mangan noksanlığına ait simptomlar magnezyum noksanlığına benzer. Florista uygulaması  eksikliğin giderilmesinde yardımcı olacaktır.

 

 
Kullanım Oranları

 

BİTKİ ADI

 

UYGULAMA DÖNEMİ

TOPRAKTAN UYGULAMA

(Damlama Sulama ile)

 

YAPRAKTAN UYGULAMA

SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER

(Domates, Biber, Hıyar Patlıcan, Fasulye, çilekvb)

ilk meyvelerden sonra 15–20 gün aralıklarla

 

300 gr / Da

 

100 Litre Suya 250-350 Gr

YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER

(Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb)

3–4 yapraklı olduğu dönemden itibaren 15–20 gün aralıklarla

 

300 gr / Da

 

100 Litre Suya 100–150 Gr

YUMRULU BİTKİLER

(Patates, v.b) Kavun, Karpuz, Kabak, Soğan

4–6 yapraklı dönemden itibaren ve ilk meyvelerden sonra 15–20 gün aralıklarla

 

300 gr / Da

 

100 Litre Suya 150–250 Gr

SERT KABUKLU MEYVELER

(Ceviz,Kestane,Antep Fıstığı,Badem,Fındık)

Gelişmenin başlaması ile birlikte iki veya üç tekerrürde uygulanır.

0,5–1 Kg / Da

100 Litre Suya 250-350 Gr

Avakado

Çiçeklenme sonrası 2-3 uygulama

0,5–1 Kg / Da

100 Litre Suya 250 -350 Gr

TÜM  MEYVE AĞAÇLARI

(Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut,

Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ vb)

Gelişmenin başlaması ile birlikte iki veya üç tekerrürde uygulanır.

 

0,5–1 Kg / Da

 

100 Litre Suya 250-350 Gr

ENDÜSTRİ BİTKİLERİ

(Pamuk, Ayçiçeği vb)

5–6 yapraklı dönemden dönemde itibaren 15–20 gün aralıklarla

300 gr / Da

100 Litre Suya 250-350 Gr

TÜM BAKLAGİLLER

(Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb)

5–6 yapraklı dönemde ve 15–20 gün sonra

300 gr / Da

100 Litre Suya 250-350 Gr

TAHILLAR

(Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb)

Kardeşlenme döneminde

300 gr / Da

100 Litre Suya 250-350 Gr


Tescil Belgesi

Bzinc Tescil belgesi (37155) 

Ürün Bilgi Formu

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.