Suda Çözünür Bor (B) : % 11
Suda Çözünür Çinko (Zn) : % 8
Suda Çözünür Mangan (Mn) : % 2
Yenilenen içeriği ile artık daha güçlü Bor, çinko ve mangan ile zenginleştirilmiş toz formda olup tamamı suda %100 çözünür hale getirilmiştir, Bor bitkiler için hayati önem taşımaktadır fazlası ve eksikliği bitkilerde ciddi verim kayıplarına ve hatta bitki ölümlerine kadar gidebilmektedir, Bzinc içerisinde ki ayarlanmış bor bitkileriniz için optimum olanı sağlamaktadır, Çinko ve mangan ile güçlendirilen bzinc , Meyve gözlerinin oluşmasın da , meyve saplarının kalınlaşmasında, sağlıklı çiçeklenmede ve erkencilikte önem taşımaktadır.
Meyvelerde hasat sonrası ve ilk bahar uygulamaları ,
sebzelerde fideler toprağa tutunduktan sonra ve ilk hasattan sonra yapılacak uygulamalar
Endüstri bitkilerinde çıkıştan 15-25 gün sonra yapılacak uygulamalarda verime doğrudan etki sağlar
1 kg ,5 kg ve 10 kg lik ambalajlarda satışa sunulmuştur.
Yaşlı yapraklarda görülürler. Tütünde tepe hastalığı, şeker pancarında öz çürüklüğü, elmalarda mantarlarmış çekirdek evi, karnıbaharda kahverengi çürüklük, kerevizde çatlak gövde, turpta kahverengi öz, patatesin içinde kahverengi lekeler ve yoncada uç yaprakların sararması gibi bozukluklardır. Bor noksanlığına en duyarlı bitkiler şeker pancarı, hayvan pancarı, kereviz ve ıspanaktır. Karnabahar şalgam lahana brüksel lahanası havuç pırasa marul turp bitkileri de bor noksanlığına duyarlı bitkiler olarak bilinirler. Bor noksanlığı öncelikle bitkilerin büyüme noktalarına zarar verdiği için bitkilerde büyüme yavaşlar. Yapraklar ve dallar kolay kırılan gevrek yapı halini alırlar. Noksanlığın çok şiddetli olması durumunda büyüme noktaları ölür ve büyüme tamamen durur. Çiçek ve meyve oluşumu engellenir. Yapraklar kıvrılır kalınlaşır koyu mavi bir renk halini alır.
Çinko noksanlığında, yapraklarda damar arasında sararma, rozetleşme, küçülme ve şekil bozuklukları görülür.
Bu noksanlığa, topraktaki çinko yetersizliği, aşırı fosfor neden olabilir. pH’sı yüksek ve kolay yıkanan hafif
topraklarda sık rastlanır. Çözüm için, toprak ve yaprak analizleri yaptırılmalı, analiz sonuçlarına göre topraktan
veya yapraktan, Florista uygulaması eksikliğin giderilmesinde yardımcı olacaktır.
Yaprak yüzeyinin genişlemesini teşvik eder, fotosentezi ve döl tutmayı artırır. Mangan noksanlığında genç yapraklarda damarlar arası sararma gözlemlenir, bazı bitkilerin yapraklarında sarı noktalar ve lekeler oluşur. Fotosentez alanı giderek daralır ve noksanlık ilerledikçe bitkide kuru madde birikimi yavaşlar. Bunun sonucunda verim ve kalite önemli ölçüde geriler. Fasulye, soğan, bezelye, salatalık, domates gibi sebzeler; şeker pancarı, patates, pamuk gibi tarla bitkileri
ve elma, kiraz, narenciye gibi meyve ağaçları mangan eksikliğine en duyarlı türlerdir. Mangan noksanlığına ait simptomlar magnezyum noksanlığına benzer. Florista uygulaması eksikliğin giderilmesinde yardımcı olacaktır.
BİTKİ ADI |
UYGULAMA DÖNEMİ | TOPRAKTAN UYGULAMA (Damlama Sulama ile) |
YAPRAKTAN UYGULAMA |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar Patlıcan, Fasulye, çilekvb) | ilk meyvelerden sonra 15–20 gün aralıklarla |
300 gr / Da |
100 Litre Suya 250-350 Gr |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb) | 3–4 yapraklı olduğu dönemden itibaren 15–20 gün aralıklarla |
300 gr / Da |
100 Litre Suya 100–150 Gr |
YUMRULU BİTKİLER (Patates, v.b) Kavun, Karpuz, Kabak, Soğan | 4–6 yapraklı dönemden itibaren ve ilk meyvelerden sonra 15–20 gün aralıklarla |
300 gr / Da |
100 Litre Suya 150–250 Gr |
SERT KABUKLU MEYVELER (Ceviz,Kestane,Antep Fıstığı,Badem,Fındık) | Gelişmenin başlaması ile birlikte iki veya üç tekerrürde uygulanır. | 0,5–1 Kg / Da | 100 Litre Suya 250-350 Gr |
Avakado | Çiçeklenme sonrası 2-3 uygulama | 0,5–1 Kg / Da | 100 Litre Suya 250 -350 Gr |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ vb) | Gelişmenin başlaması ile birlikte iki veya üç tekerrürde uygulanır. |
0,5–1 Kg / Da |
100 Litre Suya 250-350 Gr |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb) | 5–6 yapraklı dönemden dönemde itibaren 15–20 gün aralıklarla | 300 gr / Da | 100 Litre Suya 250-350 Gr |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb) | 5–6 yapraklı dönemde ve 15–20 gün sonra | 300 gr / Da | 100 Litre Suya 250-350 Gr |
TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb) | Kardeşlenme döneminde | 300 gr / Da | 100 Litre Suya 250-350 Gr |