Güncelleme
2022
Program Tipi
Yıllık Besleme Programı
Bitki Deseni
Sert Çekirdekli
Hazırlayan
AgroTroia
Bu program hazırlanırken toprak ve/veya yaprak analizi baz alınmadan,bitkinin sezon boyunca optimum ihtiyaç duyacağı makro ve mikro bitki besin elementlerinden oluşturulan karma yapraktan besleme programıdır. Program kapsamında önerilen tüm ürünler karışabilir olup, sırasına göre karıştırılmalıdır. Uygulama yapmadan önce kova testi yapılması önerilmektedir. Programlar tavsiye niteliğinde olup toprak veya yaprak analizlerine göre üzerinde değişiklik yapılabilir. Uygulamalardan doğacak sorumluluklar kullanıcıya aittir. Uygulamalar esnasında kullanılacak insektisit, akarisit ve fungisitler bakanlık tarafından tavsiye edilen ruhsatlı ürünler olmalıdır. Agrotroia üretimi dışında kullanılan ürünlerin sorumlulukları kullanıcıya aittir.
% 50 Yaprak Döküldüğünde
Gövde Uygulaması
Uygulama bitkinin çatal dallarına kadar olan kısımlarına ( gövde kısımlarına) uygulanmalıdır.
Yaprak Dökümü Tamamlanınca
Uygulamanın Amacı:Yapraksız döneme giren bitkiyi kış şartlarından korumak için yapılan bir uygulamadır.
Meyve Gözleri Belli Olunca
Uygulamanın Amacı: Ağaçların uyanmasıyla birlikte sağlıklı göz oluşumu desteklenmektedir. Bu dönemde copperas ve activo ile bitki bünyesi güçlendirerek hastalıklara karşı direnç sağlar.
Çiçek Açmadan Önce
Gövde Uygulaması
Uygulama bitkinin çatal dallarına kadar olan kısımlarına ( gövde kısımlarına) uygulanmalıdır.
% 5 Çiçekler Açıldığında
Uygulamanın Amacı: %5 çiçek döneminde Florista ile sağlıklı çiçek oluşumu destklenecektir. Bu dönemde ilki yapılacak Monilya mücadelesi önemlidir.
Not: Çiçek Monilyasına mücadelesi (Ruhsatlı Ürünlerle)
(%90 Çiçekler Açınca)
Uygulamanın Amacı:%90 çiçekte yapılması gereklidir. Bu dönemde besleme ürünleri ile birlikte monilya mücadelesi yapılması uygundur.
Not: Çiçek Monilyasına mücadelesi (Ruhsatlı Ürünlerle)
(Çiçekler Savrulup Taneler Belli Olunca)
Uygulamanın Amacı: Meyveler tuttuktan sonra verilecek kalsiyum, dökümlerin önüne geçmek için önemlidir.
Not: Zararlı (Yaprak biti, Yaprak büken,Yazıcı böcekleri,Ağ kurdu)Tespit ve mücadelesi
Mantar Hastalıları(Monilya,Yaprak delen(çil),Klok) Tespit ve mücadelesi
7. uygulamadan 7-10 Gün Sonra
Uygulamanın Amacı: Gelişim dönemindeki meyvenin ihtiyacı olan makro ve mikro besin elementlerini sağlayarak gelişim desteklenmektedir.
Not:Zararlı (iç kurdu,Yaprak biti, Yaprak büken,Yazıcı böcekleri,Ağ kurdu)Tespit ve mücadelesi
8. Uygulamadan 7-10 Gün Sonra
Uygulamanın Amacı: Copperas bu dönemde oluşabilecek mantari enfeksiyonları engellerken kalsiyum ile meyve sap kalitesi desteklenecektir. Drop ve vital ile de bitkinin gelişimi için ihtiyaç duyduğu potasyum meyveye sağlanacaktır.
(Hasattan Sonra)
Uygulamanın Amacı: Hasat sonrası yapılacak bu uygulama ile bitki hasat sonrası dezenfekte edip hastalıkların önüne geçilmiş olacaktır. Combi ile hasat sonrası bitki desteklenirken sıvı kükürt ile kırmızı örümcek vb. zararlılara karsı önlem alınmış olacaktır.