Calcio (%8 N %14 Ca)

Calcio (%8 N %14 Ca)
 
Garanti Edilen İçerik (w/w) % 8 N % 14 Ca

Toplam Azot ( Nitrat)                            : % 8

Suda Çözünür Kalsiyum oksit (Cao) : % 14

 Kısacası Calcio

            Calcio temel görevi, hücre duvarlarını dolayısıyla bitkiyi güçlendirmektir. Eksikliğinde bitkinin hücre duvarları ve dokuları parçalanır. Hücre yapısında yer alan kalsiyum, bitki dokusunu ve meyveleri mantar ve bakteri  enfeksiyonlarına karşı korur. Kalsiyum genç dokuların (kök, sap ve yaprak) sağlıklı gelişimini, güzel ,renkli kaliteli ve sağlam meyveler elde etmek için gereklidir. Bitki gelime döneminde kalsiyum ihtiyacı en üst seviyelere ulaşır. Bitki ve meyvelerde kalsiyum noksanlığında kaynaklanan sorunlar ciddi ekonomik kayıplara sebep olmaktadırlar .

Kalsiyum meyve, yumru ve tohumların sağlamlığını arttırır, raf ömrünü uzatır , geç hasat kayıplarını azaltır

Asetat şelatı sayesinde karışabilir bir üründür.

4,5 pH değerine sahip olan ürün  1,30 kg  / lt hacmindedir. 1 lt ,5 lt ve 20 ltlik ambalajlarda satışa sunulmuştur.

 
Calcio’nun bitki gelişindeki etkileri;
  • % 14 Kalsiyum  nitrat  % 8 Azot  içerir.
  • Fosforlu ürünlerde dahil karışabilir bir üründür.
  • Propiyonat ve asetat şelatlıdır.
  • Yapraktan ve  kökten hızlı alınır.
  • Calcio temel görevi hücre duvarlarını, bitki dokularını güçlendirmektir.
  • Eksikliğinde bitkinin hücre duvarı ve dokuları parçalanır.
  • Calcio genç dokuların sağlıklı gelişimini, güzel, renkli ve kaliteli meyvelerin oluşmasında rol alır
  • Eksikliğinde , çiçek ucu çürüklükleri, meyve çürüklükleri,  meyvede çatlama , bitkide  gelişim durması gibi etkiler gösterir.
  • Bitkinin her evresinde, bitki kalsiyuma ihtiyaç duyar.
  • Eksiklikleri meyvede  ciddi kayıplara dolayısıyla  ciddi ekonomik kayıplara  sebep olur
 
Bitkiler ‘de Kalsiyum Eksiliği belirtileri ?

Kalsiyum eksikliği bitki büyümesinin durması ve küçük yaprak ve sapların belirmesiyle kendini gösterir. Genç yaprakların gelişimi aksar ve noksanlık olan bitkiler solgun yeşil renk alırlar. Uçtaki yapraklar aşağı ve kendi içlerine doğru kıvrılırlar. Sararırlar ve yaprak kenarları yanar. Yapraklarda nekrotik lekeler oluşur. İç damarlarda klorozlar meydana gelir. Yaprak uçları lahana, marul, çilek, karanfil vb. olduğu gibi kahverengiye dönebilir ki buna uç yanıklığı denmektedir. Saptaki büyüme noktalarının ölmeleri de sıkça görülmektedir.

Kullanım Oranları

BİTKİ ADI

UYGULAMA DÖNEMİ

TOPRAKTAN (Damlama sulama ile)

YAPRAKTAN UYGULAMA


SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER

(Domates, Biber, Hıyar,  Patlıcan, Fasulye, çilek vb)

Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra

başlayarak meyve olgunlaşana kadar 3-4

uygulama yapılır

 

1-2 lt / Da

 

100 Litre Suya 200–250 ml


YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER

(Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb)

Vejatasyon süresice 3-4 uygulama

 

1-2 lt / Da

100 Litre Suya 200–250 ml


YUMRULU BİTKİLER

(Şekerpancarı, Patates, v.b) Soğan, Sarımsak

Çapadan sonra bir uygulama

15-20 gün sonra ikinci uygulama

1-2 lt / Da

100 Litre Suya 200–250 ml


Kavun, Karpuz, Kabak,

Kol atımında, meyve tutumunda

3-4 uygulama

1-2 lt / Da

100 Litre Suya 200–250 ml


TÜM MEYVE AĞAÇLARI

(Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva,

Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık vb)

Vejatasyon süresice 3-4 uygulama

2-2,5 lt / Da

100 Litre Suya 250–300 ml


Avakado

Vejatasyon süresice 3-4 uygulama

2-2,5 lt / Da

100 Litre Suya 250–300 ml


Muz

Fide dikiminden bir ay sonra

başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama

1-2 lt / Da

100 Litre Suya 250–300 ml


ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb)

Bitki boyunun 15-20 cm olduğu

dönemden itibaren 2-3 uygulama

1-2 lt / Da

150-200 ml/dekar


TÜM BAKLAGİLLER

(Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb)

Gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama

1-2 lt / Da

150-200 ml/dekar


TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb)

Kardeşlenme ve sapa kalkma

döneminde iki uygulama

1-2 lt / Da

150-200 ml/dekar


 
Tescil Belgesi
Calcio Tescil belgesi (37155) 

Ürün Bilgi Formu

    ETİKETLER:
    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.