Garanti Edilen İçerik (w/w)
Suda Çözünür Bor (B) 1
Suda Çözünür Bakır (Cu) 0,5
Suda Çözünür Demir (Fe) 7
Suda Çözünür Mangan (Mn) 7
Suda Çözünür Molibden (Mo) 0,1
Suda Çözünür Çinko (Zn) 7
- Amino asit,fulvik asit ve sitrik asit ile şelatlanmıştır.
- Bitkilerin yaşam döngüsü boyunca ihtiyacı olan mikro besin maddelerini bitkinin almasını sağlar
- Bitki boyu, dal sayısı ve yaprak alanını artırır.
- Bol çiçeklenme, dane bağlama ve meyve tutumunu teşvik eder.
- Meyve dökümünü en aza indirir.
- Bu özellikleri ile verim ve kaliteyi önemli ölçüde artırır.
- Bitkileri çiçeklenmeye teşvik eder,
- Çiçeklenme sonrası maximum çiçek tutumuna yardımcı olur,
- Dişicik tepesinin nemli kalma süresini uzatarak, döllenme süresinin uzamasında yardımcı olur.
- Bitki depo organlarında depolama oranını arttırır.
- İz element eksikliklerini giderir.
Demir bitkilerde klorofil oluşumu için mutlak gereklidir. Fotosenteze, protein ve karbonhidrat oluşumuna, solunuma ve çoğu enzimin faaliyetine yardımcı olur. Kireç oranı yüksek topraklarda bitki tarafından alımı zorlaşır. Eksikliğinde gelişme geriler, kalite ve verim azalır.
Çinko bitkilerde klorofil oluşumu ve gelişmeyi teşvik eden hormonların faaliyetleri için gereklidir. Suyun bitkiye alınımı ve kullanımında görev alır. Fazla miktarlarda yapılan fosforlu gübreleme, potasyumu yüksek topraklar ve kireçli topraklar çinko noksanlığına neden olmaktadır. Noksanlığı durumunda bitki gelişiminde gerileme, yaprak boyunda azalma ve şeklinde bozulma, meyve boyu ve gelişiminde azalmalar görülür.
Mangan, Demir ile birlikte klorofil oluşumuna yardım eder. Bu nedenle fotosentez için gereklidir. Bitkilerde çeşitli enzimlerin işleyişinde etkilidir ve aynı zamanda protein ve karbonhidrat oluşumunda rol oynar. Bitki gelişmesine yardımcı olmak için bakır, demir ve çinko ile kombinasyonlar oluşturur.
Bor noksanlığına en duyarlı bitkiler, şeker pancarı, hayvan pancarı, kereviz ve ıspanaktır. Karnabahar, şalgam, lahana, Brüksel lahanası, havuç, pırasa, marul, turp bitkileri de bor noksanlığına duyarlı bitkilerdir. Meyve ağaçlarından elma ve armut bor noksanlığına duyarlı bitkiler olarak bilinirler. Bor noksanlığı öncelikle bitkilerin büyüme noktalarına zarar verdiği için bitkilerde büyüme çok yavaşlar. Yapraklar ve dallar kolay kırılan, gevrek bir yapı alırlar. Noksanlığın çok şiddetli olması halinde büyüme noktaları ölür ve büyüme tamamen durur. Çiçek meyve oluşumu engellenir, Yapraklar kıvrılır, kalınlaşır ve koyu mavi-yeşil bir renk alırlar.
BİTKİ ADI | UYGULAMA DÖNEMİ | TOPRAKTAN UYGULAMA (Damlama Sulama ile) | YAPRAKTAN UYGULAMA |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar Patlıcan, Fasulye, çilekvb) | ilk meyvelerden sonra 15–20 gün aralıklarla | 300 gr / Da | 100 Litre Suya 250-350 Gr |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb) | 3–4 yapraklı olduğu dönemden itibaren 15–20 gün aralıklarla | 300 gr / Da | 100 Litre Suya 100–150 Gr |
YUMRULU BİTKİLER (Patates, v.b) Kavun, Karpuz, Kabak, Soğan | 4–6 yapraklı dönemden itibaren ve ilk meyvelerden sonra 15–20 gün aralıklarla | 300 gr / Da | 100 Litre Suya 150–250 Gr |
SERT KABUKLU MEYVELER (Ceviz,Kestane,Antep Fıstığı,Badem,Fındık) | Gelişmenin başlaması ile birlikte iki veya üç tekerrürde uygulanır. | 0,5–1 Kg / Da | 100 Litre Suya 250-350 Gr |
Avakado | Çiçeklenme sonrası 2-3 uygulama | 0,5–1 Kg / Da | 100 Litre Suya 250 -350 ml |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ vb) | Gelişmenin başlaması ile birlikte iki veya üç tekerrürde uygulanır. | 0,5–1 Kg / Da | 100 Litre Suya 250-350 Gr |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb) | 5–6 yapraklı dönemden dönemde itibaren 15–20 gün aralıklarla | 300 gr / Da | 100 Litre Suya 250-350 Gr |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb) | 5–6 yapraklı dönemde ve 15–20 gün sonra | 300 gr / Da | 100 Litre Suya 250-350 Gr |
TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb) | Kardeşlenme döneminde | 300 gr / Da | 100 Litre Suya 250-350 Gr |